Ada Colau

La presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, assegura que hi ha pressions de determinades elits de la ciutat perquè no entrin al govern municipal de Barcelona. En una entrevista al ‘Cafè d’Idees’, de TVE, l’exalcaldessa diu que aquesta és la seva tesi i assenyala alguns d’aquests grups com Agbar, les grans immobiliàries i financeres, una part del sector turístic, i determinats mitjans de comunicació. “Collboni ha de valorar si vol estar ben tractat per aquestes elits però no tenir una majoria suficient”, ha afirmat durant l’entrevista.

Els comuns no tenen “cap proposta en ferm” sobre la taula

Sigui com sigui, Colau també ha reconegut que hi ha converses amb l’alcalde, però que no tenen “cap proposta en ferm” sobre la taula per entrar a l’Ajuntament, a diferència d’ERC, que sí que admet que ha intensificat les converses amb els socialistes. Sobre aquesta possibilitat —un govern entre PSC i republicans sense els comuns—, Colau és taxativa: “No entenc quina seria la justificació d’aquesta opció si cal una majoria àmplia per governar la ciutat”.

Seria absurd que jo fos el problema”
Ada Colau, exalcaldessa de Barcelona

La líder dels comuns també descarta que ella sigui el problema per arribar a un acord: “Seria absurd que fos jo el problema quan l’he investit alcalde i hem governat junts durant pràcticament vuit anys”. Davant d’això tampoc es planteja fer un pas al costat. “No m’ho ha plantejat ningú”, assegura i afegeix que “estaria fora de lloc”.

Demana a Collboni boicotejar Israel al Mobile

Colau, que continua portant la kufia (el mocador palestí), també ha parlat sobre el conflicte de Gaza. L’exalcaldessa demana a les administracions que “no normalitzin aquesta situació”, que considera un genocidi. En aquest sentit, ha dit que demanarà a Collboni que durant el Mobile World Congress (MWC) “no saludi” les autoritats israelianes quan visitin el saló i tampoc no visiti l’estand d’aquest país. També ha demanat a la GSMA, l’organitzadora del saló, que Israel quedi fora del Mobile, com va passar amb Rússia quan es va iniciar la guerra amb Ucraïna.