De la seva banda, Coronas ha dit que Vidal hauria de seure a negociar i no aixecar-se de la taula fins que no s’arribi a un acord. “Ens diuen que estan molt a prop d’un acord però el que volem és l’anunci”. Ha afegit que no s’ha fet una bona gestió del conflicte i que si no hi ha resultats, haurien de ser o bé l’alcaldessa Ada Colau o bé l’alcalde accidental, Gerardo Pisarello, qui se’n fessin càrrec: “Si la presidenta de TMB no és capaç de resoldre-ho, potser s’hauria d’elevar la responsabilitat”, ha dit el portaveu del Grup Municipal d’ERC.

Ciutadans ha fet un raonament similar. Ha demanat que la presidenta de TMB deixi la mesa negociadora perquè una altra persona se n’ocupi. “Que la senyora Mercedes Vidal que s’ha demostrat incapaç i incompetent per solucionar el conflicte, s’aparti i deixi que un tercer intenti solucionar el problema”, ha dit la presidenta del Grup Municipal de Cs.

El cas de l’hotel de Rec Comtal

ERC ha presenta una iniciativa a les comissions del mes de juny relacionada amb la investigació dels processos urbanístics de l’hotel de Rec Comtal. De moment es revisa el període comprès entre els anys 2011 i 2015 i els republicans demanen que s’ampliï la investigació fins al 2007. De la seva banda, Ciutadans ha assegurat que des de la comissió que revisa el cas no s’hi oposarien sempre i quan hi hagi indicis que és necessari ampliar el termini de la investigació.