La Guàrdia Civil va escorcollar el 2 de febrer passat la seu de les empreses Infraestructures.cat, l’Autoritat Portuària de Barcelona i l’empresa pública BIMSA en una operació contra el presumpte finançament irregular de l’antiga CDC. Pel que fa els escorcolls de la Guàrdia Civil a  BIMSA van provocar l’obertura d’un expedient informatiu el mateix febrer per part del consistori, que no va descartar llavors personar-se en la causa judicial. Finalment ha fet el pas i el jutge del Vendrell l’ha acceptat com a part, així que l’Ajuntament de Barcelona es personarà en el cas del 3 %.

Entre les obres sota sospita hi ha el túnel de Glòries, ara mateix en procés de rescissió de contracte. El jutge també va requerir informació de les obres del Paral·lel, el carrer de Lucà, el carril bici de Bac de Roda i la carretera de les Aigües, totes aquestes adjudicades durant el mandat de Xavier Trias i amb Antoni Vives com a màxim responsable d’Urbanisme, un dels investigats pel jutge.

Una auditoria encarregada per l’alcaldessa Ada Colau va constatar un augment del 20 % en el pressupost, fet que va motivar la rescissió del contracte i la paralització de les obres.