“Podem ha considerat que no es produirà un referèndum, que serà una mobilització legítima i hi participaran” ha dit Asens en referència a la decisió del partit de donar suport a la consulta però com un acte de mobilització “política, social i legítima”.  El regidor ha afegit que Barcelona en Comú encara no ha “fet el debat intern” i que entén “que hi hagi expectatives, però tot té els seus tempos”. També ha negat que el tema pugui afectar la coalició amb el PSC -que ja ha dit que l’Ajuntament no ha de col·laborar en el referèndum-. “Sempre hi ha hagut discrepàncies assumides i la qüestió nacional n’és una” ha explicat.

El futur de la Model

Asens també ha parlat sobre el futur de la presó la Model, després d’haver-la tancat. Segona el regidor, l’Ajuntament està estudiant quins elements de l’edifici es conservaran. “Ens agradaria preservar totes les galeries i el panòptic, però no sabem si serà possible perquè ha de ser compatible amb els usos previstos” ha dit.  En aquest sentit, ha explicat que hi haurà tres elements essencials: zona verda, equipaments i memòria.

Sobre la Bústia Ètica -que l’Ajuntament va posar perquè ciutadans i treballadors poguessin denunciar presumptes casos de corrupció-, Asens ha afirmat que rep entre 10 i 15 informacions diàries. Tot i això, ha matisat que la xifra no és precisa “perquè hi ha qui es pensa que és una bústia i hi posen de tot” com, per exemple, queixes sobre soroll. “Hem de fer més pedagogia del que és la Bústia Ètica” ha dit.