En el col·loqui posterior a la conferència, el portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha dit que és bo que hi hagi més persones que vulguin optar a les primàries. “Si només estigués jo, això sí que seria un desastre”, ha assegurat Forn, que ha afegit que Ortega, Vila i Munté són “gent de gran vàlua”. El portaveu Demòcrata ha dit que el més important no és guanyar les primàries sinó les eleccions municipals.

“He manifestat públicament la meva il·lusió”, ha admès Joana Ortega a betevé sobre les primàries del PDeCAT. L’exvicepresidenta ha recordat, però, que està inhabilitada durant 21 mesos pel judici del 9-N i que com que la sentència encara no és ferma -perquè va presentar recurs-, no sap si estarà a temps de presentar-s’hi. A la cursa de les primàries, a banda de Santi Vila cal afegir-hi també el nom de l’exconseller i exregidor Ferran Mascarell, que a betevé també va deixar la porta oberta a presentar-s’hi.

Forn pressiona Colau pel referèndum

Preguntat sobre el referèndum, Joaquim Forn ha criticat l’actitud de l’alcaldessa, Ada Colau, a qui ha demanat una decisió clara sobre si permetrà votar els barcelonins l’1 d’octubre. “Arriba un moment que la gent s’ha de mullar”, ha dit Forn, que ha instat Colau a dir de quina banda es posarà si l’Estat no permet fer el referèndum. El portaveu Demòcrata ha criticat que l’alcaldessa es definís la setmana passada com a “antisistema” i que alhora demani garanties pel referèndum.