ERC de Barcelona ha posat en marxa la precampanya per a les municipals del 2019 amb la pàgina web Dibuixem.Barcelona, que recollirà propostes dels ciutadans. A més, els republicans han programat fins a finals d’any uns 200 actes a tots els 73 barris de la ciutat per escoltar idees i peticions dels veïns, així com debats temàtics amb experts. El candidat d’ERC, Alfred Bosch, manté que són l’alternativa al govern d’Ada Colau i que dedicaran l’any que queda fins a les eleccions municipals a “parlar de Barcelona”.

“Quan et presentes a alcalde de Barcelona, la gent et demana què faràs”, ha dit Bosch per justificar la campanya de participació que faran, que ha de servir per configurar “una proposta de ciutat” per a les eleccions municipals del 2019. El candidat d’ERC ha afirmat que els 200 actes i debats suposen “l’esforç de participació més gran que hem fet mai”, la qual cosa demostra que “estem preparats per escoltar i governar per a la gent“.

ERC va ser el primer partit a escollir el candidat a l’alcaldia. Alfred Bosch va ser proclamat alcaldable dels republicans al març. Des d’aleshores, Bosch ha rebutjat en diverses ocasions, també des de betevé, les crides a la unitat del sobiranisme, com les que fa el filòsof Jordi Graupera amb unes primàries obertes. La campanya que ara obre ERC constata que els republicans volen afrontar les municipals en solitari.