Aquest diumenge al migdia s’han viscut moments de tensió a la plaça de Sant Jaume, quan un treballador de l’Ajuntament ha intentat col·locar bé el llaç groc que penja des de fa mesos de la façana del consistori. En aquell moment hi havia una manifestació convocada per la Coordinadora por Tabarnia i grups d’ultradreta que, en veure com col·locaven el llaç han protestat enèrgicament. De fet, un grup de manifestants ha intentat entrar utilitzant la força a l’interior de l’edifici saltant-se el cordó policial que hi havia .

En el tuit, Gerardo Pisarello afirma que un agent de la Guàrdia Urbana ha estat agredit durant els fets (ha estat empès pels manifestants) i que el llaç ha estat retirat “de manera momentània”. El primer tinent d’alcalde ha explicat que el llaç groc torna a estar penjat  i ha recordat que la decisió de col·locar-lo al balcó municipal va ser acordada a una junta de portaveus per una majoria qualificada.

L’explicació de Pisarello ha arribat després que diversos regidors municipals hagin demanat explicacions a l’alcaldessa, Ada Colau, a través de les xarxes socials. Jordi Martí, regidor del PDeCAT, ha preguntat a l’alcaldessa si la Guàrdia Urbana havia col·laborat en la retirada del llaç. I la regidora de la CUP Eulàlia Reguant ha criticat la decisió de la Guàrdia Urbana per aquesta retirada. “La persecució al llibertat dels presos polítics rep la inestimable col·laboració” de la policia barcelonina ha assegurat en un tuit.

El diputat d’ERC Ruben Wagesberg també ha criticat la decisió de la Guàrdia Urbana de retirar la pancarta amb el llaç groc. Assegura que els agents han claudicat “davant la demanda de feixistes de retirar el llaç”.

També el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha alertat que a Catalunya “ja són 140 incidents i 87 agressions físiques”, i ha assegurat que el consistori farà “tot el possible peruqè els fets no quedin impunes.