El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha qualificat de “molt bona notícia” que tots els grups condemnin els aldarulls que hi va haver a la porta de l’Ajuntament, diumenge passat, amb alguns manifestants que van assistir a la marxa convocada per la Coordinadora per Tabàrnia. Pisarello ha explicat que no hi ha hagut unanimitat sobre el llaç groc, però que seguirà al balcó de l’Ajuntament perquè una majoria de grups (BComú, PDeCAT, ERC i CUP) ho vol. El primer tinent d’alcalde ha reiterat que el llaç groc no és partidista i que simbolitza “el rebuig de molts barcelonins a unes presons injustificades”.

Des del PDeCAT, el portaveu Jaume Ciurana ha dit que mentre hi hagi presos i polítics independentistes a l’estranger el llaç groc s’ha de mantenir a la façana de l’Ajuntament. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha explicat que el llaç groc es manté per un acord anterior de la Junta de Portaveus i ha exigit “calma i respecte a la llibertat d’expressió”. Maria Rovira (CUP) ha insistit que l’Ajuntament ha de “treballar perquè l’extrema dreta no es manifesti als carrers de Barcelona” i ha anunciat la petició d’una Comissió de Presidència extraordinària per abordar “l’auge del feixisme”.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha expressat la condemna de la violència com a instrument polític “vingui d’on vingui” i ha reclamat la retirada del llaç groc perquè “és un símbol partidista”. Des del PSC, la portaveu Carmen Andrés ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, “blindar els espais institucionals de partidismes i conflictes”. El portaveu popular, Xavier Mulleras, ha insistit en demanar la retirada del llaç groc de l’Ajuntament perquè “és un símbol polític que genera divisió i no ajuda a la convivència”. També ha condemnat tota la violència i ha recordat els atacs a la seu del PP.