El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a l’alcaldessa i presidenta de l’AMB, Ada Colau, que ordeni retirar d’autobusos, metro i plafons publicitaris la campanya “Demà pots ser tu”, impulsada per Òmnium Cultural i altres entitats com Irídia i Fundipau, entre d’altres. El popular reclama que Colau expliqui els criteris que s’han seguit per “tornar a permetre una publicitat política, com va passar amb la del referèndum l’any passat.”

Fernández Díaz considera que la campanya publicitària és política, i que vulnera la normativa de TMB. La campanya “Demà pots ser tu” l’han impulsat diverses entitats de la societat civil (Òmnium Cultural, Irídia, Fundipau, Novact i IDCH, i pretén denunciar el retrocés dels drets fonamentals a l’estat espanyol.

campanya publicitària Òmnium

En un comunicat, el líder del PP recorda que “aquesta no és la primera vegada que Colau permet publicitat d’aquest tipus al transport públic”, referint-se a la la publicitat a favor del referèndum que es va exhibir, i poc després retirar, a autobusos i andanes del metro l’any passat. Per tot això, el PP ha presentat dues iniciatives per reclamar, tant a l’AMB com a l’Ajuntament, la retirada dels anuncis, i reclama a Ada Colau que garanteixi “la neutralitat a la via pública i els serveis públics”, que al seu parer, inclou la publicitat que s’hi exhibeix.