Els fets van succeir durant la manifestació unionista convocada per la Coordinadora per Tabarnia, que va arribar fins a la plaça de Sant Jaume. El llaç groc que penja del balcó de l’Ajuntament des de fa mesos es va girar per una ventada i quan treballadors municipals el van recol·locar, els manifestants concentrats a la plaça van començar a increpar-los i a exigir que el retiressin, fet que va provocar moments de tensió que van enregistrar les càmeres de betevé.

Els grups independentistes reclamen explicacions

El PDeCAT i ERC insisteixen una una junta de portaveus extraordinària per abordar l’assumpte que es farà aquest dimarts al migdia. “Si no volen llaços grocs, que deixin anar els presoners”, ha dit Jaume Ciurana (PDeCAT). Des d’ERC i la CUP veuen la retirada momentània del llaç com una cessió als manifestants. Jordi Coronas (ERC) ha dit que cal donar un missatge que “davant d’aquestes actituds, la democràcia i la institució no s’arronsa”. Eulàlia Reguant (CUP) ha dit que en comptes de treure el llaç, l’Ajuntament hauria d’haver actuat per “evitar una reunió de l’extrema dreta a Sant Jaume”.

Cs, PSC i PP exigeixen retirar el llaç groc

Els grups municipals de Cs, PSC i PP han reclamat que es retiri el llaç perquè consideren que no representa tots els barcelonins. “Els llaços grocs són un element de conflicte social i de confrontació”, ha dit Santiago Alonso (Cs), que demana garantir la neutralitat de l’espai públic. Des del PSC, Montserrat Ballarín ha criticat “la deriva de Colau” per posar a la façana del consistori “un símbol partidista”. El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, considera que el llaç groc en un edifici públic “és una soga a la convivència perquè genera tensió”.

Esteller aposta per la convivència

En la mateixa línia s’ha expressat Àngels Esteller, fins ara regidora del PP a l’Ajuntament, que al programa ‘bàsics’ de betevé ha dit que l’Ajuntament ha de ser un espai on es respecti la neutralitat. A més, també ha defensat que hi ha gent que té la necessitat d’anar a la platja amb banderes espanyoles quan veu que els independentistes claven creus grogues en solidaritat amb els presos, perquè ho consideren una ofensa. La portaveu del grup municipal també ha dit que s’ha d’apostar per la convivència i no per l’enfrontament.