El candidat d’ERC, Oriol Junqueras, ha explicat avui que confia poder configurar un govern de la màxima unitat i del màxim consens possible. Ho ha dit avui a RAC1 en la primera entrevista radiofònica que ha pogut fer durant la campanya des d’Estremera. En ser preguntat sobre l’empresonament, Junqueras ha defensat que “ha donat la cara” i que per ell ser a la presó és un acte de coherència, en un missatge que podria deixar entreveure una crítica a Carles Puigdemont i els consellers que són a Brussel·les.

“Estic aquí perquè no m’amago mai d’allò que faig i perquè soc conseqüent amb els meus actes, decisions, pensaments, sentiments i voluntat”

El republicà ha afegit que, contràriament als que creuen que l’empresonament pot debilitar-lo, ell s’està reforçant ideològicament.

“L’estada en una presó sempre contribueix a reforçar l’ànima, et fa més fort i et fa més convençut.”

En l’entrevista, Junqueras ha explicat que està tirant endavant tots els tràmits per poder votar el 21-D des de la presó i que confia ser present a la sessió d’investidura al Parlament perquè no li poden restringir el seu dret d’assistir-hi. També s’ha mostrat convençut que es podrà conformar un govern. Ha afegit que si el Parlament ho decideix, tindrà l’oportunitat de presidir-lo.

“Espero votar i espero guanyar. Em sembla que tenim tot el dret del món a guanyar i crec que és bo que ho fem.”

En ser preguntat per com és la vida a la presó, Junqueras ha assegurat que està bé i que dedica el temps a llegir, escriure, fer esport i coses que fins ara no havia pogut fer gaire. El republicà s’ha mostrat agraït a la gent d’arreu del món, especialment als catalans per “la seva constància, el seu esforç i la seva generositat”. I ha acomiadat l’entrevista amb un to més emotiu.