Rufián també ha demanat a Borrell que es recordi de l’empresonament d’Oriol Junqueras quan “estigui menjant gambes en algun reservat d’un restaurant de Madrid” per després titllar les declaracions de l’exministre socialista de “miserables”. Al seu torn, també s’hi ha referit el número 15 a la llista, Antoni Castellà, que ha assegurat que el dia de les eleccions Esquerra “desinfectarà la societat calatana del feixisme”. 

Amb tot, Esquerra ha tingut feina avui a la plaça d’Occitània de Mataró a respondre les últimes declaracions polèmiques que s’han succeït en mítings del PSC i el PP. La número quatre de la llista, Carme Forcadell, s’ha encarregat de respondre Soraya Saénz de Santamaria, que aquest dissabte va dir que “el PP i Rajoy han escapçat les llistes dels independentistes”.

Segons la número quatre dels republicans, aquestes declaracions confirmen el que és sabut: “Són presos polítics i ahir la vicepresidenta ens ho va confirmar”. Ha afegit que “el Govern espanyol diu als tribunals què han de fer”:

Per la seva banda, tant Ruben Wagensberg, número nou de la llista, com Najat Driouech, número 10, han centrat el discurs a reivindicar Catalunya com una terra d’integració que els republicans han sabut reflectir a la seva llista.