La candidatura de Carles Puigdemont carrega contra el Partit Popular, després que Soraya Sáenz de Santamaría hagi presumit d’haver “escapçat” els líders de JxC i ERC i hagi promès que seguirant “liquidant l’independentisme”. “Ho diuen amb tota la barra del món”, ha denunciat Eduard Pujol, que ha apel·lat a votar Puigdemont per garantir que el PP “no posarà més gent a la presó”.

Junts per Catalunya continua postulant-se com l’única opció que permetrà posar fi al 155 i restituir tot el govern. “La gran derrota per al tripartit del 155 serà quan la nit del 21-D surti la Soraya, amb posat d’Arias Navarro, i digui: españoles, Puigdemont ha ganado”, ha afirmat Jordi Turull, número quatre de la candidatura.

En al·lusió a Esquerra, Junts per Catalunya insta l’electorat a no “fer grans càlculs”. “Compte amb el vot sofisticat”, ha advertit Turull. “És molt fàcil, és de Barrio Sésamo: si vull que el president sigui Puigdemont, he de votar el president Puigdemont”. El número quatre ha defensat que ells volen restituir tot el govern, també Oriol Junqueras. “No tenim un altre vicepresident, tenim el legítim que va sortir de les urnes del 27-S”.

En la mateixa línia, Carles Puigdemont ha dit que cal “enviar un missatge que s’entengui. I perquè s’entengui, cal que sigui nítid”. Per això ha afirmat que si guanya Junts per Catalunya, “el món entendrà que aquest país no es rendeix i ho aconseguirà per la via democràtica i pacífica, les dues vies que el 155 ha trencat”, ha conclòs.