Els socialisme ha reunit unes 5.000 persones. Una demostració de força que el candidat, Miquel Iceta, ha aprofitat per dir que els socialistes no són “una anècdota ni una moda, sinó que venen de lluny i van lluny”. Iceta ha augurat que el PP acabarà acceptant una reforma de la Constitució, i ho ha comparat amb l’acceptació del matrimoni entre persones del mateix sexe: “Arriben tard però ara fan els casaments més grans”, ha dit.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a fer costat al candidat del PSC i ha justificat que el seu partit donés suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució: “L’Estat no tenia gaires instruments per aturar el desafiament independentista”.

També l’expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha donat suport a Iceta. Ha carregat contra l’independentisme, que ha criticat per haver aconseguit només un sol consens: “L’únic tema que ha generat unanimitat és que la comunitat internacional no ha reconegut la República catalana.”

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha defensat una Catalunya dins d’Espanya des de Barcelona, que ha anomenat “cocapital d’Espanya”.