Més de 700 persones han assistit al que fins ara ha estat l’acte de campanya més concorregut del PP. El candidat s’ha acompanyat presidents autonòmics del partit, la ministra Dolors Montserrat i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Davant seu, Xavier García Albiol ha lloat l’aplicació del 155 i ha s’ha adreçat als constitucionalistes indecisos: “Qui ha destituït el govern? Qui ha provocat que Puigdemont hagi marxat a 1.000 quilòmetres de Catalunya? Mariano Rajoy!”, ha exclamat.

El presidenciable del PP també ha respost a l’ANC, després que en una carta afirmés que només reconeixerà com a president legítim Carles Puigdemont. Albiol ha recordat que “els qui es mostren tan flamencs i prepotents dient que no respectaran els resultats electorals” són els mateixos que fa uns mesos no reconeixien la legalitat espanyola. I ha afegit: “I en aquests moments són a la presó i hi passaran una temporadeta”.

Defensar al Parlament el mateix que al Senat

El president del Govern espanyol ha tancat els parlaments del míting que ha fet el partit a Salou. Mariano Rajoy s’ha sumat a l’advertiment que ja han fet altres populars perquè el del PP sigui el vot útil que no deixi créixer els independentistes, i ha presumit d’haver aplicat el 155: “El 155 ja ha deixat de ser un fantasma jurídic i s’ha convertit en realitat”. A més a més, ha avisat que “ara tothom sap què és i què fer perquè s’activi… I què no fer perquè no s’activi”.

Rajoy també ha retret als independentistes que “el procés danya l’economia i el benestar de les persones” i ha demanat el vot per al PP “per dir que volem defensar al Parlament el mateix que hem defensat al Congrés i al Senat”. Davant de possibles pactes postelectorals, Mariano Rajoy ha dit que “serem constructius com sempre”, però ha advertit que els populars només afavoriran una investidura “a favor de la unitat d’Espanya” i ha demanat “que tots estiguin a l’altura”.