Xavier Domènech ha batejat  Cs, el PSC i el PP com el “bloc de la indignitat”. Ho ha dit perquè considera indignes les paraules de Soraya Sáenz de Santamaría en assegurar que a Catalunya qui aixeca la persiana cada dia és Mariano Rajoy i que havien aconseguit escapçar ERC i Junts per Catalunya. “És indigne que un governant expliqui les seves polítiques com si fos un botí o una venjança”. També ha preguntat al PSC què és exactament el que volen desinfectar. “Com podeu dir que sou transversals? Vergonya”, els ha etzibat Domènech.

Per la seva banda, el coordinador general d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha fet un discurs en clau social i de fraternitat entre pobles. Ha assegurat que “aquesta no és una qüestió de Catalunya contra Espanya, sinó una qüestió dels de baix contra els de dalt, dels explotats contra els explotadors”. També ha dit que no creu en l’Espanya que pensa en la unitat del país com un dogma, sinó en  “la del republicanisme federal, la de la Segona República i la de l’antifeixisme”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha criticat les paraules de Josep Borrell, en aquest cas al seu compte de twitter.