Com cada 28 de juny, Barcelona celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. L’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha encapçalat la recepció institucional als representants d’entitats en defensa dels drets del col·lectiu i també el desplegament del penó amb l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament. Una ocasió que ha aprofitat per fer una crida a frenar l’onada reaccionària que s’ha estès per Europa i Espanya. “Barcelona té la responsabilitat de defensar una societat oberta i inclusiva davant la ultradreta”, ha reivindicat.

Collboni ha assegurat que estem en un “moment polític difícil” i que cal que les grans ciutats i capitals europees com Barcelona defensin els valors democràtics. En aquest sentit, ha volgut fer seu el lema de la primera manifestació pels drets del col·lectiu, l’any 1977: “Nosaltres no tenim por. Nosaltres som”, ha reiterat.

També ha dit que se sent “doblement orgullós” de celebrar aquest dia “com a alcalde i membre del col·lectiu”. Collboni ha aprofitat per fer un reconeixement a les entitats i persones que fan una gran tasca de sensibilització, visibilització i de defensa dels drets del col·lectiu.

El penó amb l’arc de Sant Martí, a l’Ajuntament

Després de la recepció institucional, s’ha desplegat el penó amb els colors de l’arc de Sant Martí. La bandera multicolor ja oneja al balcó de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume. A banda de l’alcalde, també han penjat aquest símbol diversos regidors i representants d’entitats en defensa dels drets del col·lectiu.

La penjada de la bandera LGTBI s’ha fet de manera conjunta amb el Palau de la Generalitat, que també ha desplegat el penó al seu balcó a la mateixa hora.