(ACN) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres des del Parlament de Catalunya que l’avantprojecte de llei que ha de regular els creuers a Catalunya, que hauria d’incloure l’impost sobre grans vaixells, s’aprovarà aquest juliol. El cap de l’executiu català també ha detallat que el text de la norma està pràcticament enllestit i que és qüestió de setmanes que passi el primer tràmit. Així, Aragonès ha fixat dins aquest curs polític que l’avantprojecte iniciï el camí legislatiu.

El president ho ha dit en resposta a una pregunta d’En Comú Podem, que ha retret el retard en aquesta normativa.

El Port de Barcelona demana un punt d’equilibri per evitar deslocalitzacions

Des del Port de Barcelona, presidit per Lluís Salvadó —del mateix partit que el govern, ERC—, s’ha advertit que l’avantprojecte de llei pot comportar deslocalitzacions d’escales. “Segurament és el primer impost de caràcter mediambiental que pot generar deslocalitzacions i, per tant, ens cal una avaluació de l’impacte econòmic“, va dir fa un temps.

“En altres impostos ambientals no hi ha temes substancials, les grans superfícies no es deslocalitzen, els vehicles no es deslocalitzen, però les escales de les embarcacions, sí”, havia afegit Salvadó, que va confirmar que el Port presentaria al·legacions al projecte el febrer passat.