A partir d’ara, les entitats pels drets humans SOS Racisme, Novact, Institut de Drets Humans de Catalunya, Irídia i Observatori DESC utilitzaran la plataforma municipal Decidim per fer consultes als associats. Aquest dijous han rubricat un conveni amb l’Ajuntament per poder utilitzar l’eina de participació digital, que es va estrenar el 2016 amb el procés participatiu per elaborar el PAM del mandat passat.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha celebrat l’acord amb les entitats pels drets humans i ha recordat que aquest conveni se suma als dos que ja es van rubricar amb entitats d’associacionisme i d’economia social i solidària. En aquest sentit Serra ha defensat que Decidim les pot ajudar a “millorar les formes de democràcia interna i la interacció amb els socis”.

Una de les signants del conveni, Alba Cuevas (directora de SOS Racisme Catalunya), ha assegurat que “és una oportunitat” sumar l’eina de participació digital per “donar resposta a reptes com els límits de la mateixa associació”. Cuevas també ha explicat que Decidim permetrà fer consultes als socis amb més rapidesa que actualment: “La participació és lenta”, ha sentenciat.