"El que hem de veure és tal com vam dir, què hem de fer per no alterar el bon funcionament dels centres i el procés d'avaluació. A ningú se li escapa que allò que s'ha ensenyat en català, s'ha d'avaluar en català. Canviar de llengua a l'últim mes no és gaire normal."

Irene Rigau s’ha reunit amb els cinc centres afectats, per tal de coordinar una actuació respecte la interlocutòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La consellera ha mostrat el rebuig a la sentència i ha manifestat preocupació per les dates d’aplicació – el 2 de juny – , ja que podrien afectar el funcionament del final del curs escolar.

La consellera ha dit que s’esgotaran totes les vies judicials abans de canviar el model d’immersió lingüística, i ha afirmat que seria absurd haver d’implantar el canvi al castellà quan tot el curs s’ha fet en català. També ha assegurat que la  voluntat era mantenir el sistema marcat per la Llei d’educació de Cataunya (LEC) i per l’Estatut, que determinen la no separació dels infants per qüestió de llengua.