"El català ha sigut més difícil per les faltes d'ortografia i tot. Però no molt, normal." "Ens han preguntat comprensió lectora, hem fet un dictat i una redacció de robots." "M'ha semblat bastant fàcil però al principi estava molt nerviosa." "I quan ha acabat m'he posat a llegir un llibre i m'he relaxat i millor.!!"

A la ciutat avui han fet la prova 12.891 alumnes, que aquest dimarts s’han examinat de català i matemàtiques. Demà tocarà passar la prova de castellà i llengua estrangera, majoritàriament l’anglès.

Aquests exàmens serveixen per saber quin nivell tenen abans de començar la secundària. Un bon indicador per als pares i també per als centres per saber quins són els punts febles de l’alumnat i com reforçar-los. En les proves de l’any passat es van detectar problemes especialment amb les matemàtiques, una de les matèries en què enguany s’aspira a millorar.

Com a novetat aquest any, els alumnes han hagut d’entregar les respostes en un full a part, cosa que ha generat algunes confusions, tot i que la majoria d’alumnes ja havien fet proves amb aquest sistema prèviament.