ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Per què s'ha concentrat únicament en l'etapa Trias quan Antifrau ha dit que s'han detectat irregularitats en la mateixa línia com a mínim des de 2009? Perquè abans de 2011 governaven el PSC i ICV? S'obre un pacte de silenci o un buit polític per no continuar aprofundint en aquesta qüestió?"

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha acusat el govern municipal de “fiscalitzar només l’etapa Trias” per les irregularitats a Barcelona Regional i l’IMI, tot i la recomanació de l’Oficina Antifrau d’ampliar les investigacions al mandat anterior (de PSC, ICV-EUiA i ERC). Per això, Fernández Díaz considera que podria haver-hi un “pacte de silenci” del govern municipal i ha preguntat a l’alcaldessa, Ada Colau, si “està emparant alguna cosa”.

Alberto Fernández Díaz ha criticat la forma amb què el govern municipal va anunciar la detecció de presumptes irregularitats a Barcelona Regional i a l’Insitut Municipal d’Informàtica perquè l’ha titllada de “cortina de fum”. Segons el president del Grup Municipal del PP, la mà ferma que va anunciar el govern s’ha convertit en “silenci” i, per això, ha acusat Colau de “tenir arrencada de cavall i aturada d’ase”.

Fernández Díaz veu en aquesta situació un possible “pacte de silenci”, ja que l’Oficina Antifrau va recomanar eixamplar les investigacions, com a mínim, fins a 2009, quan governava un tripartit format pel PSC, ICV-EUiA i ERC. En aquest sentit, ha preguntat a l’alcaldessa si “està intentant protegir algú de Barcelona Regional i l’IMI” precisament pel fet de tenir un executiu amb regidors d’ICV-EUiA i el PSC.