MARIA ROVIRA regidora de la CUP-Capgirem Barcelona "Avui ha quedat clar també que tot era fals. Que ni el metge es va sentir coaccionat, que ni volia denunciar i que ha estat utilitzat per part de la Guàrdia Urbana com a ariet contra els venedors ambulants, contra el seu sindicat, contra el col·lectiu de suport Tras la Manta i també contra el nostre grup municipal. Avui ha quedat clar que el cas Garganté ha passat a ser el cas Guàrdia Urbana i que el govern hi té molta, per no dir tota, la responsabilitat."

Per la regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira, l’absolució d’aquest dijous de Garganté i un activista dels “iaioflautes” demostra que “tot era fals: que ni el metge es va sentir coaccionat, que ni volia denunciar i que ha estat utilitzat per part de la Guàrdia Urbana com a ariet contra els venedors ambulants, contra el seu sindicat, contra el col·lectiu de suport Tras la Manta i també contra el nostre grup municipal”.

La formació considera que la Guàrdia Urbana va tirar endavant el procediment amb l’atestat policial, sense que el metge fos conscient que estava presentant una denúncia. Per això, la formació ha explicat que en la propera Comissió de Presidència presentarà una proposició perquè es creï una comissió que investigui els fets i depuri les responsabilitats polítiques i policials necessàries.

Rovira també ha demanat al comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que, mentre no es creï la comissió, el govern apliqui mesures cautelars per apartar els agents involucrats en el dispositiu de dissuasió de venda ambulant i en l’atestat policial posterior del manter ferit. En aquest sentit, la CUP està estudiant emprendre accions legals contra l’agent que va gravar i difondre el vídeo amb la conversa privada que van mantenir Josep Garganté i el metge al CUAP Peracamps.

La formació anticapitalista també ha reclamat al regidor de CiU Joaquim Forn, a la regidora de Ciutadans Marilén Barceló i als sindicats SAPOL i CCOO de la Guàrdia Urbana que demanin disculpes públicament per haver exigit la dimissió del regidor Josep Garganté.