GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Hem reconegut que és un dia festiu, jo segurament treballaré, com treballo els dissabtes i els diumenges. La veritat és que lamento molt que amb els darrers governs, sobretot amb el govern del PP, s'hagi desvirtuat i s'hagi buidat tant el contingut d'aquesta Constitució. Veig poques raons per fer una celebració. Al contrari, crec que el govern del PP hauria de fer una autocrítica molt severa." "Ara el que hem de fer és combinar la lluita contra l'emergència social amb la construcció d'un gran pacte de ciutat. D'aquest gran pacte de ciutat que ens ha de servir per a la propera dècada. I per això us necessitem, per això la ciutat us necessita."

“Lamento que amb els governs del PP, la Constitució s’hagi desvirtuat i buidat de contingut”, ha dit Pisarello, que veu en el 6-D “poques raons per celebrar” res. El primer tinent d’alcalde ha convidat l’executiu central a fer “una reflexió molt seriosa” perquè considera que en els últims anys “s’han incomplert principis garantistes de la Constitució”. Pisarello ha posat d’exemple el Tribunal Constitucional, que creu que en comptes d’actuar com a àrbitre imparcial s’ha convertit en “una eina partidista per bloquejar principis democràtics i castigar els adversaris polítics”.

Per això, ha dit, veu “força hipòcrita” que el PP demani celebrar aquesta diada amb una Constitució que creu que “és una ombra de si mateixa”. I, en clau catalana, ha dit que s’ha d’obrir un debat constituent. De cara a dimarts, 6 de desembre, ha defensat que és un dia festiu i que els treballadors municipals no aniran a treballar, però que “jo i els altres regidors que ho vulguin ho podran fer amb tota normalitat”.

Proposa un “pacte de ciutat” al sector econòmic

Gerardo Pisarello s’ha referit al 6-D en un col·loqui posterior a la conferència que ha pronunciat a l’esmorzar informatiu del Fòrum Europa. En el marc d’aquesta tribuna econòmica, el primer tinent d’alcalde ha ofert “un gran pacte de ciutat” basat en una economia “plural i diversa”. “La ciutat us necessita”, ha dit Pisarello al sector, després d’enumerar els eixos del seu projecte econòmic: l’aposta digital, l’economia verda i la reindustrialització. El primer tinent d’alcalde ha dit que creu en la col·laboració públicoprivada però que “cal repensar-la” perquè el sector públic sigui “més eficient, barat i transparent”.