Els portaveus dels grups municipals de CiU, C’s i PP han enviat una carta a la síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, en què li demanen que actuï perquè consideren que el govern no va convocar amb prou antelació l’audiència pública de pressupostos. Els tres grups creuen que els fets són “una vulneració clara” al dret de participació ciutadana i reclamen a la síndica que prengui les mesures oportunes en el marc de les seves competències.

En la carta, signada per Joaquim Forn (CiU), Paco Sierra (C’s) i Àngels Esteller (PP), els portaveus d’aquests tres grups recorden a la síndica que les Normes reguladores de la participació ciutadana obliguen el govern a convocar l’audiència pública de pressupostos amb 15 dies d’antelació. Els grups, però, asseguren que l’executiu la va convocar el 23 de novembre per al dia 30, “amb només quatre dies hàbils d’antelació”. A més, critiquen que no es va habilitar cap bústia perquè ciutadans i entitats fessin propostes o suggeriments als comptes.

El portaveu de CiU, Joaquim Forn, ja va denunciar aquest dimarts que el govern no va respectar els terminis a l’hora de convocar l’audiència pública de pressupostos, i va demanar que s’anul·lés. Fonts municipals, però, van assegurar que la jornada es va convocar amb la difusió, publicitat i antelació adequades. L’audiència pública es va fer aquest dimecres a l’auditori del CCCB, amb l’assistència d’una cinquantena de persones, de les quals, una dotzena van interpel·lar el govern sobre diverses qüestions relacionades o no amb els comptes.