L'Ajuntament ha parlat amb el propietari del local ocupat a la travessera de Gràcia i ha explicat que s'havia plantejat l'opció d'adquirir-lo com una solució al conflicte. La manera de fer-ho, però, era a través d'una iniciativa ciutadana, col·lectiva, i l'Ajuntament es limitaria a avalar la compra. Però el preu pel qual el propietari va comprar aquest local és excessiu i desorbitat per part de l'Ajuntament i per això ja descarten aquesta operació. Asseguren que el propietari ja els ha avançat que demanarà com a mínim la quantitat que va pagar quan el va adquirir. ELOI BADIA, regidor de Gràcia "Parlem no de preu de mercat, sinó de preu de compra, que se situaria per sobre del mig milió d'euros i per tant fa que hàgim de desestimar aquesta idea..." Els vam oferir buscar espais alternatius per tal que el projecte es pogués seguir desenvolupant. Creiem que és una idea que té acceptació pel teixit veïnal que pot ser una bona solució." A primera hora del matí, però, la tinenta d'alcalde Laia Ortiz ha dit en un debat a BTV que el consistori mantenia la porta oberta a comprar el local. LAIA ORTIZ, tercera tinenta d'alcalde "No podem descartar cap sortida, el que no podem és que l'Ajuntament contribueixi a l'especulació que és el que denuncia precisament el Banc Expropiat." L'alcaldessa també ha matisat les paraules d'Ortiz, i ha remarcat que en cap cas l'Ajuntament no s'havia plantejat fer la compra directament, sinó que es tractava d'un projecte col·lectiu ciutadà avalat pel consistori. La gestió que s'està fent del conflicte des del govern de Colau no agrada a la Generalitat, que l'acusa de no assumir la seva reponsabilitat. NEUS MUNTÉ, portaveu del govern "L'Ajuntament és a qui li toca liderar, prendre decidions, evidentmemt mediar i no repartir responsabilitats o fer encàrrecs de feina concrets a les mateixes entitats o les altres administracions." Ara l'Ajuntament intentarà reunir-se directament amb els ocupants del banc per tornar-los a oferir un local alternatiu al barri.

Badia considera que el preu és “inassumible” i que aquesta opció ha quedat “descartada”. El regidor ho ha aclarit després que en un debat a Barcelona FM la tinenta d’alcalde Laia Ortiz hagi obert la porta aquesta possibilitat “amb un preu molt raonable en què es descompti tot el que va pagar el govern anterior”. 

El regidor ha dit que l’Ajuntament no s’ha plantejat en cap moment adquirir-lo i que es treballava amb la idea que una iniciativa ciutadana capitalitzés la compra i que el consistori n’avalés l’operació. Creien que aquesta era “una fórmula que podia tenir recorregut”. Badia ha considerat el preu com a “desorbitat” i que aquesta via ja no es preveu perquè “la realitat s’ha imposat”. Ha afegit que ara es treballa amb altres opcions com buscar un “espai alternatiu” per dur a terme les activitats que es feien al Banc Expropiat.

Eloi Badia ha demanat “diàleg i calma” i que l’Ajuntament “posarà totes les hores necessàries per buscar una solució”. Ha destacat que és imprescindible que “l’escenari de tranquil·litat es mantingui” perquè entén que no es pot permetre “una escalada de violència” i que “hem de pensar plegats quines han de ser les vies de sortida”. Segons el regidor, els membres del Banc Expropiat “no ens assenyalen com a responsables” de la situació i això permet que “hi pugui haver una comunicació”.