Ada Colau ha volgut ser “prudent”, però ha admès que “s’està parlant molt” amb les entitats veïnals i del teixit associatiu de la Vila de Gràcia, amb qui el consistori va fer una primera reunió dijous de la setmana passada per resoldre el conflicte obert arran del desallotjament de l’anomenat Banc Expropiat. “Hi ha hagut bona resposta per part de les entitats, hi ha motius per pensar que podem trobar solucions”, ha dit Colau, que ha afegit que “confio que hi hagi propostes concretes els propers dies”.

En l’entrevista, l’alcaldessa ha afirmat que l’Ajuntament ho intentarà “tot pels canals pacífics del diàleg”, però ha remarcat que el Banc Expropiat és un local privat. “De solucions no en descartem cap ni una, ens oferim a ajudar”, ha sentenciat l’alcaldessa, que ha insistit en la taula de diàleg oberta al barri per resoldre el conflicte, a la qual ha convidat també el propietari del local desallotjat.

Després que la fiscalia obrís una investigació a l’exalcalde Trias pel lloguer que va pagar pel local ocupat, l’alcaldessa no ha volgut dir si hi va haver malversació de fons, però ha afirmat que “era una irregularitat”. “Era un lloguer molt car i que no resolia res”, ha sentenciat Colau, que ha recordat que els mateixos ocupants hi estaven en contra. Per l’alcaldessa, el govern anterior no va pagar el lloguer per resoldre la situació sinó per “calmar-la” fins després de les eleccions. “Ells mateixos eren conscients que feien una cosa poc clara”, ha dit.

En l’entrevista, l’alcaldessa ha “agraït” la “contenció” de manifestants i policies aquests últims dies a Gràcia, que creu que ha contribuït a rebaixar la tensió. Colau ha mostrat el seu suport als Mossos d’Esquadra, però ha dit que això no treu que pugui opinar sobre intervencions policials, “com les de qualsevol funcionari públic”. L’alcaldessa ha evitat polemitzar amb la presència del regidor de la CUP Josep Garganté, en la manifestació d’aquest diumenge, i ha dit que “tothom té dret a anar a manifestacions”.