Són joves amb intel·ligència límit i des dels 12 anys reben el suport de l'associació ACIDH. En el moment en què se'ls detecta el problema, l'entitat s'encarrega d'oferir-los una educació adequada a la seva condició, i de millorar-los la qualitat de vida. Una ajuda que s'allarga durant tota la vida, i, per això, des de l'associació necessiten més eïnes per acollir les persones grans amb intel·ligència límit. Durant l'últim any, ACIDH va rebre la meitat de les subvencions que van demanar, un fet del qual estan satisfets. Però davant la polèmica del Banc Expropiat acusen l'Ajuntament d'haver actuat per la porta del darrere i reclamen consens entre tots els actors socials que hi ha al barri. EDUARD BALLESTER, gerent d'ACIDH "Tots cobrim necessitats, però el que ha fet l'Ajuntament és anar per la porta del darrere i tapar forats. Amb transparència, rigor, endavant... però tots som actors socials." Un reclam que també fan des de Nexe Fundació, un centre on atenen infants amb pluridiscapacitat. Des d'aquí reclamen un local més gran ja que només tenen 35 places. Però més enllà de la seva tasca, des de la fundació estan indignats pel fet que l'Ajuntament va pagar el lloguer de 5.000 euros del Banc Expropiat. Reclamen un tractament igualitari a totes les entitats que fan tasques socials.

La cofundadora de Nexe Fundació, Cécille de Visscher, planteja el següent: “Si és amb violència, han de cedir?”. De Visscher interpreta que l’actuació del consistori amb el Banc Expropiat ha estat injusta pel que fa a la resta d’entitats socials. Considera que si tots fan tasques socials, han de ser tractats de manera igualitària, i que l’administració no pot prioritzar la inversió de diners públics només per evitar conflictes.

Des de Nexe Fundació i ACIDH no qüestionen la tasca social que es feia des del casal, ans al contrari. Per això, insisteixen que cal formar una “xarxa comunitària amb totes les entitats socials” i treballar de la millor manera possible per al barri.

Pel que fa a Nexe Fundació, treballen amb infants amb pluridiscapacitat, per la qual cosa necessiten una gran inversió en material per poder atendre tots els casos que els arriben. Fa temps que demanen un local més gran per acollir més infants però l’administració no els ha pogut ajudar.

D’altra banda, a l’associació ACIDH donen suport a les persones, des dels 12 anys fins que moren, amb intel·ligència límit. Reivindiquen més inversió per millorar l’atenció a les persones grans amb aquesta condició. El gerent de l’entitat, Eduard Ballester, manifesta que l’any passat els van atorgar gairebé la meitat de subvencions que van demanar. Per això, amb l’esclat de la polèmica del Banc Expropiat, es mostra indignat perquè reivindica que si tots són “agents socials”, a tots se’ls ha d’exigir el mateix.