La candidatura ERC-NECat-EPDD ha estat la més votada pels barcelonins. Ha rebut el 21,76% dels vots, un 13,2% més que els resultats obtinguts als comicis de 2009. Esquerra s’ha posicionat com a primera força en sis districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc. A més, ERC s’ha erigit com a gran vencedora de la nit, ja que ha guanyat les eleccions a Catalunya.

CiU s’ha mantingut com a segona força més votada amb un 20,85%. Tot i això, ha reculat lleugerament en comparació amb les eleccions europees d’ara fa cinc anys, quan van aconseguir un 22,4% dels vots dels barcelonins. Convergència i Unió ha guanyat en tres districtes: les Corts, l’Eixample i Sarrià-Sant Gervasi.

ICV-EUiA i el PSC han quedat frec a frec amb un 12,60% i un 12,22% respectivament. La caiguda dels socialistes ha estat força acusada, tenint en compte que el 2009 van rebre el 33,7% dels vots. Això sí, s’ha mantingut com a partit més votat a Nou Barris. Per la seva banda, els verds han millorat els resultats en un 4,4%.

El PP ha reculat a les urnes, des del 21,3% de vots obtinguts en les últimes eleccions europees fins al 11,97% obtingut aquest 25 de maig.

Dues formacions han irromput en el mapa polític barceloní aquesta jornada electoral. C’s ha esgarrapat un 6,97% dels vots i Podemos n’ha aconseguit un 4,74%.

La substitució del PSC per ERC com a partit més representatiu de l’esquerra es veu clarament en el mapa de guanyadors per districtes. ERC ha arrebassat als socialistes la victòria a tot arreu excepte a Nou Barris i, a més, ha guanyat a Gràcia, que fa cinc anys també era de color blau.