ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Avui, vigília del 9 de novembre, estem una mica més esperançats del que estàvem i sentim el pes de la responsabilitat. El resultat el posem al servei del país i de la seva gent. El resultat el posem al servei del procés." JOSEP-MARIA TERRICABRAS, candidat d'ERC-NECat- Catalunya Sí "Tant el resultat en la participació que hem d'intensificar encara com el bon resultat de les tres forces sobiranistes ens anima moltíssim i liderar-ho ens fa molt contents. I ara responsabilitat." ERNEST MARAGALL, número dos a les llistes d'ERC-NECat-Catalunya Sí "El missatge que envia Catalunya endins i a tot Europa i l'Estat és absolutament explícit i tenim també la majoria de suport el 9 de novembre i la majoria de l'enquesta de coalició progressista que acabem de definir." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Rcat+Dcat "A Barcelona hem obtingut uns resultats molt rellevants guanyant a la meitat dels districtes de la ciutat però, sobretot, el que més ens importa és que cada vegada hi ha un percentatge de gent més gran que vol decidir el seu futur polític al 9N."

Esquerra Republicana de Catalunya no guanyava unes eleccions des de la Segona República. Oriol Junqueras ha declarat que es prenen la victòria de les eleccions europees amb “responsabilitat, serenitat, coratge i modèstia”. El president de la formació ha afegit que posen aquests resultats al servei del procés sobiranista.

Jordi Portabella ha destacat la victòria d’ERC a la ciutat, on ha guanyat en sis districtes. Portabella ha destacat que cada vegada hi ha més gent que “vol decidir el seu futur polític el 9-N”.

L’exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha acudit a la seu electoral d’ERC per seguir la nit electoral i donar suport al seu germà, ara eurodiputat, Ernest Maragall.