L’alcaldessa, Ada Colau, ha rebut aquest dijous Dilma Rousseff,  que busca suports internacionals contra l’empresonament de l’expresident del Brasil Lula da Silva. Per això, es troba de gira per Espanya i aviat iniciarà el recorregut pels Estats Units. Rousseff també s’ha trobat amb el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello. Ada Colau ha afirmat que “Lula és a la presó en un procés sense garanties i sense proves” i ha expressat la solidaritat amb l’expresident, a qui considera un referent. Dilma Rousseff ha explicat que Lula és el candidat del Partit dels Treballadors que encapçalava les enquestes i, per això, considera que el procés judicial al que se l’ha sotmès és un cop d’estat. Denuncia que la democràcia al Brasil està en risc.

Lula da Silva va ingressar a la presó fa pocs dies per complir una pena de 12 anys per corrupció i blanqueig de capitals. Va governar entre el anys 2003 i 2011 i és una figura emblemàtica de l’esquerra llatinoamericana. Els seus seguidors el consideren víctima d’un judici polític. De fet, tal com va passar també amb Dilma Rousseff, al Brasil s’han succeït les protestes contra l’empresonament els darrers mesos.

L’Ajuntament envia una carta al govern del Brasil

El tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha enviat aquest dijous una carta dirigida a l’ambaixador de Brasil a Madrid, Antonio Simoes, per fer palesa la preocupació del govern municipal per la situació política i social del país arran l’empresonament de l’expresident Lula da Silva. En un comunicat, l’Ajuntament explica que Pisarello mostra la inquietud “per les conseqüències negatives en l’ordre social i democràtic del país que pot tenir una decisió judicial d’aquest tipus, d’indubtables connotacions polítiques i electorals”. Al setembre del 2016, el tinent d’alcalde ja va transmetre al cònsol general del Brasil a Barcelona la preocupació per la destitució de Dilma Roussef com a presidenta del país.