Podem Catalunya té un nou secretari general: Xavier Domènech ha guanyat amb comoditat el procés de primàries, amb 4.771 vots (el 72,7 %), al davant de Noe Bail, exsecretària de coordinació interna, que ha quedat segona amb 596 suports (el 9 %), i Celia Cánovas, senadora de Podem, que n’ha obtingut 389 (el 5,9 %). A les primàries s’hi havien inscrit 6.809 persones dels prop de 26.000 membres actius del cens.

Amb el procés tancat, la filial catalana de Podem es recompon, després de la dimissió d’Albano Dante Fachín, ara fa cinc mesos, per divergències irreconciliables amb Pablo Iglesias, a qui va acusar d’interferir en el partit a Catalunya. Durant aquest temps, la formació va quedar a mans d’una gestora, encapçalada per la diputada Jéssica Albiach i el catedràtic Vicenç Navarro.

“Avui no acaba res”, ha afirmat  Domènech, que creu que s’obre “una nova etapa per a un nou cicle de canvi polític a Catalunya”. El flamant secretari general de Podem ha fet una crida a “deixar en el passat conflictes interns que de vegades han tingut poc de polítics”, ha dit en referència a la polèmica que ha envoltat tot el procés de primàries, amb impugnacions i boicots.

Domènech compaginarà la direcció de Podem Catalunya amb la de Catalunya en Comú, que es va fundar fa just un any, amb l’impuls de Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya – Verds i Esquerra Unida i Alternativa, però sense la participació de Podem, en aquell moment pilotada per Albano Dante Fachin.

Pablo Iglesias ha felicitat Domènech per Twitter i ha apuntat que “serà un honor continuar construint fraternitat i solidaritat entre Espanya i Catalunya”. Domènech li ha respost que “aquest camí, com tants altres, el caminarem junts”.