Després de la detenció feta per la Guàrdia Civil, que també busca un altre suposat integrant dels CDR, els comitès de defensa de la república han convocat una mobilització de suport a la detinguda i contra l’operació policial. Reivindiquen que totes les seves accions són pacífiques i que no hi ha motius per investigar-los per alguns dels delictes més greus previstos en el Codi penal espanyol.

En un comunicat difós a les xarxes socials, han afirmat “fa dies que s’anunciava una operació d’aquest estil i fa dies que l’esperàvem“, i asseguren que “aquestes detencions no fan més que refermar-nos en la nostra fermesa de seguir lluitant”. També expliquen que “treballem per donar cobertura jurídica a totes les persones detingudes i avancem en la coordinació de la resposta solidària”.

Per protestar contra l’operació, han convocat mobilitzacions a ciutats arreu de Catalunya, com a mínim una cinquantena, segons es recull en el perfil de Twitter @CDRCatOficial. A Barcelona, han sortit columnes de diversos barris de la ciutat, que han confluït, a les 20 h, a la plaça de Sant Jaume.