MIQUEL ÀNGEL FRAILE secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya "No entenem que una part petita de tot el comerç de Barcelona que ha sortit beneficiada vol encara beneficiar-se més, i aquí encara hi ha el perill de que hi hagi uns desequilibris respecte el comerç de tota la ciutat". JAVIER COTTET president de Barna Centre "Obrir només el juliol i l'agost només quatre hores i pel matí nosaltres creiem que és una invenció política, molt maca potser des del punt de vista polític, però des del punt de vista empresarial no s'ha consultat a cap empresari per prendre aquesta decisió".

La proposta del govern municipal d’obrir els diumenges de juliol i agost durant quatre hores al matí agrada a la Confederació de Comerç de Catalunya, però no convenç Barna Centre. L’associació de comerciants del centre creu que les botigues haurien de poder obrir matí i tarda i que el període d’obertura dels diumenges s’hauria d’ampliar de Setmana Santa al pont del Pilar. Si no és així, també estan disposats a fer un calendari que tingui en compte quan hi ha més turistes, com per exemple quan hi ha pics de visites de creueristes.

Des de la Confederació de Comerç de Catalunya no entenen que els comerços del centre, que consideren que són els grans beneficiats de la proposta del govern municipal, encara vulguin obrir més hores. Diuen que liberalitzar encara més els horaris posa en perill l’equilibri comercial entre barris.