JAUME COLLBONI, candidat a les primàries del PSC "Per esvair tot tipus de dubte no hi ha cap problema si se suprimeixen aquestes tres taules perquè, a més, no modificaria el resultat del procés ni pel que fa a la posició dels candidats ni pel que fa al resultat final." CARMEN ANDRÉS, candidata a les primàries del PSC "En un procés de transparència jo puc explicar tots i cadascun dels vots que ha tingut la meva candidatura. I defensaré la confiança que m'han donat."

En un comunicat, Jaume Collboni diu que és conscient de “la contrarietat que pot suposar pe als centenars de ciutadans i ciutadanes que van votar” a les meses de Ciutat Vella, Ciutat Meridiana i el Poble-sec, però entén que “per davant de tot, s’ha de garantir la pulcritud del procés de primàries obertes i l’honorabilitat dels candidats”. Així, el vencedor de la segona volta confia a generar “un ambient de confiança en les noves formes de fer política”, que considera “una responsabilitat col·lectiva”. La candidatura de Collboni ha volgut sortir al pas del soroll mediàtic creat i planteja a l’autoritat electoral que “les tres taules esmentades en les al·legacions i que han estat sota sospita no siguin tingudes en compte en els resultats definitius”. No obstant això, recorda que “aquestes primàries obertes, com tots els nous processos democràtics, pretenen donar la possibilitat als majors de 16 anys i molts nous ciutadans i ciutadanes de Barcelona, amb dos anys de residència, d’exercir el seu dret al vot”. És la manera, afegeix, de “reconèixer la diversitat de la ciutat, i els drets polítics dels qui viuen i treballen a la ciutat”. L’escrit conclou que “la nostra candidatura continuarà treballant per l’èxit d’aquestes primàries”.

Aquest diumenge, Jaume Collboni va obtenir més vots que ningú en la primera volta de les primàries obertes del PSC de Barcelona, i amb Carmen Andrés es disputarà qui lidera el grup municipal socialista en les properes eleccions a l’alcaldia de la ciutat. La polèmica participació de la comunitat pakistanesa en els comicis va convèncer la candidatura de Jordi Martí de sol·licitar la impugnació de les meses en què s’havien donat “situacions i dinàmiques molt estranyes”, segons l’escrit del portaveu socialista actual al consistori. L’autoritat electoral, però, va desestimar-ho en entendre que no hi havia hagut cap pràctica irregular.