La de dimecres passat va ser la tercera vegada que una protesta contra l'augment de tarifes acaba amb aquesta imatge: combois de metro totalment aturats. Així és com la plataforma Stop Pujades Transport ha augmentat la pressió als responsables polítics per l'increment de preu dels bitllets. El govern municipal veu legítim que hi hagi protestes, però NO accepta que alterin un servei públic. En una entrevista a BTV, el primer tinent d'alcalde i responsable de TMB, Joaquim Forn, ha anunciat sancions contra els que tallin el metro. S'aplicarà així el reglament que preveu multes contra els que aturen els trens sense cap causa justificada. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Nosaltres preveiem sancions. Fins ara no n'hem aplicat però tot té un límit. En el que no es pot basar la queixa és en aturar els serveis que són absolutament indispensable a la gent per desplaçar-se, per tornar de la feina, i el fet que s'aturi mitja hora crea un problema molt gran a la xarxa de metro." En la mateixa entrevista, Forn ha concretat que, dilluns que ve, Generalitat, Ajuntament i Àrea Metropolitana es reuniran per tancar un acord per finançar el transport públic. Un pacte que es negociarà després amb Madrid i que vol posar fre a la davallada d'aportacions públiques. Forn ja ha deixat clar, però, que de la reunió de dilluns no en sortirà cap rebaixa de tarifes. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Estaríem enganyant a la gent. Ara tenim una situació molt complicada a nivell econòmic. Si les aportacions no creixen, tenim serioses dificultats econòmiques. El deute no pot continuar creixent." El primer tinent d'alcalde ha tret importància a la vaga que el sindicat de bus COS ha registrat pel primer dia del Mobile World Congress. Forn diu que és minoritari i ha assegurat que metro i bus funcionaran amb normalitat.

Sembla que la paciència del govern municipal ha arribat a un límit. L’Ajuntament té previst aplicar el reglament i multar els ciutadans que aturin el transport públic, com passa des de fa setmanes amb les protestes de la plataforma Stop Pujades Transport. La reacció del consistori arriba la mateixa setmana que s’han anunciat vagues en el transport públic i també aturades de la plataforma Stop Pujades Transport coincidint amb el congrés de telefonia mòbil.  “La queixa no es pot limitar a aturar els transports… Creiem que hi ha maneres de protestar que no han d’alterar la circulació”, ha manifestat Joaquim Forn a l’entrevista d’aquest divendres al ‘BTV notícies matí’.

Reunió a tres bandes

Dilluns, 17 de febrer, es reuniran les tres administracions catalanes que gestionen el transport públic. Generalitat, Ajuntament i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) abordaran el problema del finançament públic i de l’augment de tarifes. Forn ja ha dit, però, que d’aquesta reunió no en sortirà una baixada de preus- “això seria enganyar els ciutadans”- però sí que es buscarà el consens per reclamar a Madrid una solució econòmica. “El deute del transport no pot seguir creixent”, ha afirmat. Forn ha defensat que l’única administració que ha augmentat el pressupost en aquest matèria ha estat el govern municipal de Trias, que ha passat d’una aportació de 72 a 84 milions d’euros anuals.