El líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández, ha anunciat aquest diumenge que el seu partit obrirà una oficina virtual d’assessorament i suport a totes les persones denunciades, sancionades o agredides per retirar llaços grocs a Barcelona: “Volem defensar i donar suport a les persones que siguin sancionades, denunciades o perseguides per les seves idees per l’independentisme” ha explicat. Aquesta oficina virtual serà una pàgina web, que encara no està en funcionament, i que comptarà amb la col·laboració de diversos lletrats. 

El líder dels populars ha fet aquestes declaracions després de la baralla que es va produir aquest dissabte al Parc de la Ciutadella per tirar llaços grocs a terra. Fernández Díaz ha assegurat que amb aquesta web volen donar suport a aquelles persones que se senten perseguides “per rebutjar la presència de llaços grocs a la via pública que infringeixen en la neutralitat obligada d’aquesta i no respecten la pluralitat de la societat catalana”.

Fernández Díaz ha admès que penjar llaços grocs al carrer pot ser un exercici de llibertat d’expressió però, alhora, considera que fer-ho suposa una infracció de les ordenances municipals i, per tant, les persones que els pengen haurien de ser sancionades. En aquest sentit, el popular ha criticat l’Ajuntament i la Generalitat, ja que, segons ell, haurien d’impedir la col·locació d’aquests símbols i garantir  la neutralitat política a les vies públiques. “El llaç groc, lluny de convertir-se en un sinònim de llibertat, s’està convertint en una soga a la convivència”, ha lamentat.