El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha qüestionat per què la Fiscalia ha obert una investigació contra els Mossos d’Esquadra que van identificar diverses persones que retiraven llaços grocs però, en canvi, no obri diligències per la “violència” de l’1-O.

Torra també ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que expliqui el projecte previst per a Catalunya: “No volem fotos ni retòriques, sinó fets, i no n’hem vist ni un”, ha retret.

Carles Puigdemont no veu confrontació social a Catalunya

L’antecessor de Torra a la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat que alguns sectors vulguin donar la imatge de confrontació social a Catalunya amb “fets i fotografies falses”, referint-se a la baralla al parc de la Ciutadella que el cap de setmana passat va generar polèmica.

Puigdemont també ha dit que hi ha partits polítics que estan “flirtejant amb la violència” i els ha advertit que això no s’acceptarà “mai” a Catalunya. Ho ha afirmat després de trobar-se amb Quim Torra a Waterloo, a Bèlgica, just abans que comenci el curs polític.