MARC PUIG, director de Comunicació de l'Ajuntament "Ens diuen, escolta us enviem una proposta, nosaltres la veiem i diem: podem veure més opcions? Ens porten més opcions i la següent opció que veiem ens va encantar, o ens va agradar més que l'altra, i la vam triar". JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "A mi em sembla que només es pot titllar de censura i d'aquesta obsessió de tenir-ho tot sota control". ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "I l'Ajuntament i l'alcalde Trias no poden censurar res, no poden actuar de forma inquisitorial". RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "És que porta una trajectòria de censura d'expressions artístiques culturals, creatives, de base a la ciutat increible, brutal".

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, creu que la decisió del govern és “un acte de censura”. “És aquesta obsessió de tenir-ho tot sota control”, afirma. Des d’Iniciativa, Ricard Gomà admet que la foto pot agradar més o menys, “però el que no pots fer és censurar-la”. Els dos líders municipals han coincidit a assenyalar que ja hi ha hagut altres casos similars anteriorment, com ara la retirada d’unes xapes que es venien a la llibreria La Central, o amb els cartells del festival de sopes del món o del carnaval de Nou Barris.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha reclamat al govern que no actuï “de forma inquisitorial”, i ha recordat la polèmica recent per la no autorització de gravar la sèrie ‘Isabel’, de TVE, al Saló del Tinell.

El director de Comunicació de l’Ajuntament, Marc Puig, ha titllat el debat de “polèmica artificial”. Puig ha explicat que l’organització va descartar la foto guanyadora del World Press Photo per promocionar la mostra del CCCB, i que davant d’això, el consistori va demanar més d’una foto per fer la tria. “Ens porten més opcions i la següent opció que veiem ens va encantar, o ens va agradar més que l’altra, i la vam triar”, ha dit Puig.