XAVIER MULLERAS, regidor del PP "El PP no veu cap canvi, sinó més aviat una continuïtat dels errors del passat sense veure cap esperança de futur." JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Toca relleu. Vostè està portant al fracàs la política econòmica d'aquesta ciutat. No poder aprovar el tancament de comptes és la pitjor notícia que podem enviar al món econòmic i al món financer, i vostè ho sap." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Clar, però si el que vostè demana és que cessi, és bastant difícil que aquí podem cedir. La marca de solvència no queda en absolut tocada, en cap moment, perquè vostès avui el que han fet és un 'no' polític."

Per primer cop en la història de l’Ajuntament de Barcelona en democràcia, la liquidació dels comptes de l’any anterior no resulta aprovada pel plenari municipal. La tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, els ha defensat com uns comptes sanejats i convenientment auditats, que reflecteixen la bona gestió financera del consistori. Recasens ha tret importància al “no” dels grups de l’oposició: “la marca de solvència de Barcelona no queda en absolut tocada, perquè vostès avui han fet un “no” polític”, ha dit.

No tota l’oposició ha votat en contra d’aquests comptes. El Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+DCat+RCat) s’hi ha abstingut perquè, segons ha explicat el seu president, Jordi Portabella, votar en contra de la liquidació d’un pressupost ja executat no té gaire sentit.

La coalició independentista també s’ha abstingut en votar la proposició dels socialistes per deixar fora del pressupost de 2014 els 129 milions d’euros que el govern municipal preveia ingressar amb la venda del 15% dels Serveis Funeraris que encara conserva l’Ajuntament i amb la concessió dels aparcaments municipals del centre de la ciutat a BAMSA, una nova empresa amb un 60% de capital privat. Joan Laporta ha dit que estaven en contra de la primera operació, però no pas de la segona.

A banda de condicionar l’elaboració del pressupost per a 2014, aquesta proposició és especialment significativa perquè PSC, PP i ICV-EUiA han estat capaços de posar-se d’acord en una qüestió estrictament pressupostària. Així ho ha subratllat el president del Grup Municipal socialista, Jordi Martí, que ha advertit a la tinenta d’alcalde d’Economia que s’està quedant “totalment sola” en la defensa dels seus pressupostos.

Martí ha tornat a demanar a l’alcalde que la rellevi d’aquesta funció perquè, segons ha dit, “la política està fracassant estrepitosament en l’aprovació dels pressupostos d’aquesta ciutat”. El primer edil socialista i la responsable econòmica del govern han acabat el debat amb una picabaralla en què Martí ha arribat a qüestionar la coordinació entre Recasens i Trias. La segona tinenta d’alcalde ha assegurat que, quan parla de pressupostos, ho fa en nom de tot el govern. També ha demanat a Martí que, si realment vol negociar, li presenti propostes concretes i realistes.