FRANCESC HOMS, portaveu del Govern "El Govern constata que la política de seriositat, la política de responsabilitat, la política de rigor, la política d'austeritat, la política en definitiva, de tocar de peus a terra ha estat àmpliament recolzada al nostre país. Des d'aquest punt de vista estrictament polític, el Govern se sent reconfortat pel resultat d'aquestes eleccions."

Homs ha criticat els partits que han donat suport a les mobilitzacions contra les retallades del govern: “durant la campanya hi ha qui va anar a una manifestació a barrejar pomes amb peres. Voler barrejar això en plena campanya electoral, s’ha demostrat que el suport democràtic que han tingut, ha estat paupèrrim”, ha dit. El portaveu ha dit que el  govern continuarà amb la política d’ajustament prevista: “Ni un pas més enllà, ni un pas menys”.

També durant la reunió setmanal dels dimarts han valorat positivament la tendència a l’alça de la participació, que malgrat que és baixa, de prop d’un 53%, puja lleugerament respecte dels comicis anteriors.