La federació de Barcelona del PSC no se sent qüestionada, defineixen els resultats de diumenge,com una derrota digna, menys greu del que podria semblar perdre el consistori després de 32 anys i menys greus dels que va patir Montilla el 28-N. Uns resultats, diuen, per reflexionar en els errors però no per marxar a casa. Tampoc marxa a casa Hereu que es queda a la oposició i fins i tot mostra la disposició de ser candidat al 2015 perque ningú, ni a la seu de nicaragua ni a la seu de la federació barcelonina li ha demanat que plegués. Hereu es queda al banc de la oposició i rebutjant qualsevol tipus de pacte estable amb ciu Farà d'oposició i de fet avui ja en donava algunes pistes perque el PSC pot acabar rebujant tenir responsabilitats en els districtes on ha guanyat. Però això formarà part del diàleg que Hereu ha de mantenir en les properes hores amb el futur alcalde Xavier Trias. Com també serà en el futur quan es visualitzin possibles canvis interns del partit, serà en el congrés de la tardor i el posterior congrés de la federació de Barcelona, una federació que avisava martí manté té tot el poder de decisió. De fet la direcció de la federació, com es va demostrar ahir en el comité territorial, manté tot el suport.

Aquest matí, la Federació de Barcelona del PSC ha fet balanç del resultat de les eleccions municipals. Els socialistes han reconegut que  diumenge “va ser un dia amarg” i han admès errors “dins d’un context que no acompanya”. Han qualificat la derrota com a “digna” i han assegurat que són uns resultats per reflexionar però no “per marxar a casa”.

L’alcalde en funcions, Jordi Hereu, ha dit que el grup municipal socialista inicia una nova etapa en què treballarà a l’oposició amb “il·lusió” i de manera “útil i responsable” per als ciutadans. També ha anunciat que, en els propers dies, es trobarà amb el guanyador de les eleccions, Xavier Trias, per fer un traspàs “modèlic”. Hereu s’ha mostrat disposat a “sumar esforços” amb l’objectiu de sortir de la crisi. Hi ha afegit que “estem en la millor situació per fer-ho” perquè el consistori és “molt solvent i sòlid”.

Hereu també ha dit que el PSC serà un “garant rigorós” de les polítiques que faci el nou govern. “Creiem que la Barcelona que hem anat construint no pot fer passes enrere” ha afirmat el candidat socialista.

A més de treballar per la ciutat des de l’oposició, Hereu també ha assegurat que els socialistes lluitaran amb un altre repte: “posar el PSC a l’altura de les necessitats dels ciutadans” i recuperar Barcelona i la confiança majoritària.