JOSEP ANTONI DURAN I LLEIDA, secretari general de CiU "Hi ha una única força política amb que convergència i unió no mantindrà pactes que és plataforma per catalunya. Avui no hem pres cap tipus d'acord particular que no sigui aquell que a nivell local doncs cada delegació, cada candidatura, cada alcalde explori amb la resta de forces polítiques la possibilitat d'arribar a acords."

A tot Catalunya, CiU ha obtingut uns 500 regidors més que fa quatre anys i té garantida l’alcaldia amb majoria absoluta en 389 ajuntaments. On la federació es vegi necessitada de pactes per poder governar, serà cada alcalde qui s’encarregui d’explorar les possibilitats d’acord amb tots els partits excepte Plataforma per Catalunya: la direcció nacional de CiU ha decidit avui deixar els pactes en mans de cada direcció local, excloent-ne només el partit xenòfob de Josep Anglada.

Després d’assistir a l’executiva nacional, Xavier Trias ha anat cap a l’Ajuntament que a partir d’ara haurà de dirigir. Unes 150 persones, entre veïns i col·laboradors del seu equip, l’han rebut a la porta amb crits d'”alcalde, alcalde”. Trias ha compartit una estona amb ells abans d’entrar per primer cop al consistori després d’haver guanyat les municipals.

Trias ja ha dit que vol governar en solitari però amb la mà estesa a tots els partits. Com a mostra de la nova forma de governar que defensa, ha anunciat que els regidors de districte seran del partit més votat en cadascun dels territoris, així que n’hi haurà cinc (la meitat) que seran socialistes.