La prioritat, lluitar contra la crisi

Xavier Trias ha explicat a BTV que les primeres mesures que prendrà seran per lluitar contra la crisi. El polític nacionalista és partidari d’eliminar despeses que no ténen sentit, i aplicar aquestes partides a temes socials. “Hem d’ajudar a aquelles persones que no poden seguir. La lluita d’aquests quatre anys, serà per aconseguir que es creïn llocs de treball: aquesta ha de ser la nostra obsessió”

Geometria variable

El cap de llista de Convergència i Unió és conscient de la seva situació: “Tenim 15 regidors, però no tenim la majoria”. Això l’obligarà a governar tenint en compte aquesta circumstància: vol estendre la mà a tothom i demana responsabilitat i generositat de la resta de formacions.  Diu que tot i ser del mateix partit que governa a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume, serà exigent. “L’Ajuntament ha d’exigir a la Generalitat que compleixi els seus compromisos.”

Trias ha transmès el seu estat d’ànim: “Estem contents i plens d’il·lusió després d’assolir una fita que feia 32 anys que se’ns resistia; ens hem merescut aquest resultat. “ Confessa que aquestes primeres hores són molt intenses i que no ha tingut temps de descansar. “Ara ens hem d’organitzar”, diu.

Rumors sobre el cartipàs

El líder de CiU no ha avançat res sobre la configuració del futur govern municipal, però l’endemà de les eleccions ja tenim les primeres hipòtesis o rumors sobre el possible cartipàs. De moment les travesses no sorprenen, perquè són els membres del grup municipal que ja en l’oposició s’encarregaven d’aquestes àrees: s’apunta que Joaquim Forn (el número 2 de la candidatura) podria ser el responsable de Seguretat i que Sònia Recasens, d’Unió Democràtica, se situaria al capdavant de Promoció Econòmica. També sona Jaume Ciurana com a responsable de Cultura. Però Convergència i Unió de moment no ha confirmat res de res.