Els 11 primers llocs de la llista de CiU en aquestes eleccions eren idèntics als del 2007, però el creixement de la representació que obté el grup de Xavier Trias fa que es puguin incorporar tres persones noves al seu equip. Es tracta, en primer lloc, de Jordi Martí i Galbis, un advocat que va ser diputat al Congrés entre 2003 i 2004 i que en aquests comicis havia desplaçat Eduard Freixedes del número 12 de la llista; finalment tots dos seran regidors. També s’incorporen dues noves regidores al Grup Municipal de CiU: l’advocada Irma Rognoni, militant d’Unió Democràtica de Catalunya, que arriba a l’activitat política a partir d’una àmplia experiència professional com a mediadora i consultora en resolució de conflictes; i l’arquitecta Elena Turalló, que durant els darrers quatre anys ha estat consellera municipal al Districte de les Corts.

Els fitxatges estrella que Jordi Hereu ha incorporat a la seva llista durant els darrers mesos són tres dels quatre nous regidors socialistes. Primer de tot, l’exsecretari d’Estat d’Indústria, Joan Trullén, que anava de número dos. També sentirem al Ple municipal l’escriptora Rosa Regàs, que entre el 2004 i el 2007 va dirigir la Biblioteca Nacional i ara anava de número 5 a la llista de Jordi Hereu. I el professor de ciència política Gabriel Colomé, que entre el 2005 i el 2010 va dirigir el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat. També serà per primer cop regidor electe el fins ara delegat de Cultura, Jordi Martí i Grau, en qui l’alcalde va delegar aquesta responsabilitat malgrat no arribar sortir escollit com a regidor fa quatre anys.

Al PP, les dues cares noves són Eduardo Bolaños i Belén Pajares. El primer va ser regidor de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet durant quatre mesos del 2007. Pajares fou diputada al Parlament de Catalunya durant la legislatura passada, entre el 2006 i el 2010. Però hi ha també Óscar Ramírez que, si bé ja era regidor abans d’aquestes eleccions, només va accedir al càrrec a partir del març passat, en substitució d’Emma Balseiro, que ho va deixar per incorporar-se a la Sindicatura de Comptes.

La regidora més jove del nou consistori, amb 26 anys, serà la coordinadora nacional de Joves d’Esquerra Verda, Janet Sanz, que en aquestes eleccions s’havia incorporat al quart lloc de la llista encapçalada per Ricard Gomà. La marxa d’Imma Mayol ho feia possible mantenint al cinquè lloc la coordinadora d’EUiA a Barcelona, Isabel Ribas, que finalment també serà regidora electa en aquest mandat. Durant els darrers quatre anys, Ribas ha dirigit l’Agència de Salut Pública de Barcelona com a delegada de Salut.

Si cap dels dos dimiteix, Jordi Portabella només compartirà grup municipal amb Joan Laporta, l’expresident del FC Barcelona i president de Democràcia Catalana, la formació escindida de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència després de les darreres eleccions catalanes.