GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "L'oposició va dir el que volia fer amb el Blau Ictinea, és a dir, no fer-lo. Per tant, no sé què fa el Blau Ictinea en el PAM? Perquè ja no està en el full de ruta. O és que allò que aprova el plenari no serveix?" ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Nosaltres trobem a faltar determinació. Hem vist molts objectius però molt poques concrecions d'accions i de determinacions. No hi ha un nou model de ciutat com es va votar fa un any, que els ciutadans de Barcelona van triar un canvi de model de ciutat." JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "No deixa de ser com una metàfora d'aquest primer any de govern de CiU: una suma de poques actuacions, algunes propostes equivocades, fetes de manera desordenada, moltes de reactivament, sense rumb i sense orientació." JOAN LAPORTA, regidor d'UxB "Ens abstindrem perquè tenim preparades més d'un centenar d'esmenes que posarem sobre la taula amb voluntat de dialogar i d'aconseguir acords." JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "He pres nota d'alguns dels temes que tots els grups ens han dit que són cabdals per a ells. Jo crec que hi podria haver molta coincidència en tot. Caldrà veure com es concreta."

L’aprovació inicial permetrà la tramitació del document, que ara se sotmetrà a informació pública i es trametrà als districtes perquè puguin enllestir els seus respectius plans d’actuació.

Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, el PAM fixa tres prioritats: la reactivació econòmica, l’atenció a les persones i la regeneració urbana. Forn ha insistit que el document aprovat aquest dimecres és prou concret i obert per permetre assolir acords amb els grups municipals. El primer tinent d’alcalde ha manifestat que el govern ofereix mà estesa per fixar conjuntament les prioritats de la ciutat.