El regidor socialista David Escudé ha qualificat el fet que CiU eviti les referències explícites a Pasqual Maragall com una “ofensa a la memòria dels Jocs Olímpics i de la ciutat”. Escudé (PSC) i la regidora d’Esports, Maite Fandos, han protagonitzat un enfrontament dialèctic en què han negat, cadascun per la seva banda, que les forces polítiques que representen estiguin utilitzant la figura de Pasqual Maragall, que després de deixar l’alcaldia també va ser president de la Generalitat.

Durant la comissió s’ha presentat l’informe sobre la commemoració dels 20 anys dels jocs de l’any 1992. Després d’escoltar la presentació, David Escudé (PSC) ha qualificat d’ofensa que no es faci una referència explícita de Maragall i que s’obviés el seu nom en la declaració institucional que va aprovar el Ple el 27 d’abril.

La regidora d’Esports, Maite Fandos (CiU), ha acusat alguns membres del grup socialista de voler utilitzar políticament la figura de Pasqual Maragall i “de buscar conflicte on no n’hi ha”. Fandos ha lamentat que Maragall pugui arribar a pensar “que aquest govern no li reconeix la feina que va fer” i que “algú pugui dubtar que es vol homenatjar Pasqual Maragall”.

En aquest sentit, la tinent d’alcalde nacionalista ha assegurat que el reconeixement institucional a Pasqual Maragall per haver fet possibles els jocs està previst dins de l’acte institucional que se celebrarà a l’Ajuntament el 4 de juliol. En aquest acte també es farà un reconeixement a Joan Antoni Samaranch i Jordi Pujol, que el 1992 presidien el Comitè Olímpic Internacional i la Generalitat de Catalunya, respectivament.