Continuïtat i satisfacció a les files populars de Barcelona. Són bons moments per al PP i per això el congrés de la província ha estat plàcid. El 84% ha aprovat l'única candidatura que revalida Antoni Bosch com a president. Conscient del poder que té tant a la Generalitat com a l'Ajuntament, els populars avui han fet una mostra de força i han llançat dos missatges per a Convergència i Unió. El primer, per a Xavier Trias, un alcalde que segons els populars no ha suposat cap canvi respecte a les polítiques dels anteriors governs socialistes. Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal del PPC "Nosaltres farem tot allò que l'alcalde Trias no faci, que malgrat ell mateix es va comprometre fa un any a les eleccions municipals. Van prometre el canvi, un canvi tranquil deia l'avui alcalde Xavier Trias, i en realitat aquell canvi s'ha tornat en una continuïtat pasmosa." I el segon missatge ha estat avui per al president de la Generalitat. Alícia Sánchez-Camacho ha demanat a Artur Mas un nou model de finançament entre els tres partits més votats del país. Això sí, un acord que s'hauria d'incloure dins l'actual Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC "Nosaltres volem un model fiscal, una tercera via, que sigui un model propi, un model singular dins de la LOFCA, dins del règim comú de la LOFCA. Li oferim un pacte en el qual creiem que hi ha de ser el Partit Socialista, el Partit Popular i Convergència i Unió perquè nosaltres representem el 80% del Parlament de Catalunya i el 90% del Congrés dels Diputats. I això seria un model fiscal viable i un model fiscal possible, evitant xocs de trens i evitant confrontacions." Sánchez-Camacho s'ha referit a l'objectiu del Partit Popular Català d'aconseguir triplicar el nombre de regidors als ajuntaments catalans de cara a les properes eleccions municipals. En aquest sentit, ha dit que el que avui és el cinturó vermell de Catalunya, en al·lusió als vots socialistes de l'àrea metropolitana, es podria convertir en un futur en el cinturó blau.

El segon missatge ha estat per al president de la Generalitat. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat a Artur Mas, que deixi de “mirar-se el melic” i que abandoni els camins nacionalistes. Creu que el cost que suposaria la independència seria “insuportable” per al país. Sánchez-Camacho ha parlat també del pacte fiscal i ha demanat a CiU que s’uneixi amb “la majoria”, és a dir PSC i PPC, ja que les tres formacions sumen més del 80% al Parlament català i el 90% al Congrés. Això sí, diu que l’acord s’hauria d’incloure dins l’actual Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes.

Antoni Bosch ha estat reescollit com a president amb un 84,4% dels vots, i Alberto Villagrasa, com a secretari general, en el dotzè congrés provincial del Partit Popular.

El ministre d’Interior i dirigent popular, Jorge Fernández Díaz,  ha assegurat que la magnitud de la crisi econòmica demostra que “no és moment per a la independència” sinó de la “interdependència”.

En la intervenció del candidat a la presidència del PP a Barcelona, Antoni Bosch, ha remarcat que el Partit Popular té la missió de redreçar Catalunya i Espanya. Vol aconseguir més implantanció territorial i per això els populars tenen com a objectiu triplicar el nombre de regidors de la formació en els ajuntaments catalans.