GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Mantenim la mateixa finalitat que havíem intentat introduir amb aquesta nova taxa però el que diem és: seiem a negociar i que el sector per no veure's perjudicat pugui fer-ho de manera progressiva. Això és el que a nosaltres ens sembla sensat."

La petició d’anul·lar aquesta taxa que s’aplica a les empreses de mudances l’han fet a la Comissió d’Economia els grups municipals de C’s i el PP. El govern, però, ha modificat la proposta d’acord i hi ha afegit la paraula “reduir”. La proposició ha rebut el suport de BComú, C’s, ERC, PSC i PP i el vot en contra de CiU (perquè no s’anul·la la taxa) i la CUP. Pel portaveu de C’s, Paco Sierra, la taxa ha generat pèrdues al sector de les mudances, mentre que pel regidor del PP, Xavier Mulleras, la taxa és “injusta, abusiva i desproporcionada”.

El primer tinent d’alcalde ha remarcat que a la proposta d’acord s’hi ha incorporat també la intenció d’incrementar la taxa de forma progressiva en els propers anys perquè cobreixi el 90 % dels costos tècnics i administratius que representa cada mudança per a l’Ajuntament. “Mantenim la mateixa finalitat amb què havíem introduït aquesta nova taxa però el que diem és: seiem a negociar i que el sector, per no veure’s perjudicat, pugui fer-ho de manera progressiva”, ha explicat Pisarello, que ha dit que és una proposta “sensata”. La proposta d’acord aprovada preveu també simplificar els tràmits per reduir la burocràcia i la possibilitat d’aplicar un nou sistema de gestió i control per frenar el mercat irregular.