MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Després de l'aquelarre espanyolista i sense permís municipal de C's per veure el partit de la selecció espanyola per veure el partit al passeig de Lluís Companys, el PP necessita agitar més fort la bandera en una cursa desenfrenada per recollir el vot ultra aquest diumenge." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "Dir-li a la CUP que la selecció espanyola no és radicals de dretes, i nosaltres no volem polititzar aquest tema. La solidaritat, el suport a la plataforma només té per objectiu el sentit de donar a la plataforma perquè ha estat agredida la plataforma."

El text original de la proposició del PP incloïa la frase “mostrar el suport de l’Ajuntament a la plataforma Barcelona amb la Selecció”. Finalment, però, la portaveu popular Àngels Esteller s’ha avingut a canviar la paraula “suport” per “solidaritat”. Prèviament, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha acusat Esteller d’usar una agressió condemnada per tots els partits per fer “xantatge polític”. “Té l’oportunitat d’esmenar-ho”, ha afegit. “No hem volgut usar mai aquest tema políticament”, ha admès Esteller.

Des de CiU, la regidora Maite Fandos ha condemnat les agressions però ha justificat l’abstenció perquè creu que se n’ha fet un “ús polític”. Fandos ha assegurat que el PP li havia acceptat una transacció per eliminar de la proposició el suport explícit a la plataforma, però que a última hora se n’ha desdit. Des de la CUP, la regidora Maria Rovira s’ha encarat amb Esteller, a qui ha acusat de voler “agitar més fort la bandera en una cursa desenfrenada per recollir el vot ultra aquest diumenge”.

Llibertat provisional per als detinguts per actuar contra quatre voluntaris de Barcelona amb la Selecció

Aquest dilluns van detenir dos dels presumptes implicats en els fets que van tenir lloc a principis de juny. Quatre joves encaputxats van agredir els voluntaris d’una carpa, instal·lada al costat de l’estació de Fabra i Puig, de la plataforma Barcelona amb la Selecció.

Els detinguts han obtingut la llibertat provisional, però la causa continua oberta per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. La magistrada ha dictaminat mesures cautelars i no poden aproximar-se i comunicar-se amb les víctimes a una distància inferior a 1 km, no poden assistir a cap acte on hi hagi convocats aficionats de la selecció espanyola i han de comparèixer regularment al jutjat.